DAVE CASTRO „CROSSFIT GAMES“ VIZIONAR

Direktor „CrossFit GamesDave Castro je pre 11 godina sanjao o ideji da CrossFit sportiste sa različitih strana sveta dovede na ultimativni test spremnosti. Lično je ugostio prve učesnike „CrossFit Games“ na ranču svojih roditelja u mestu Aromas u Kaliforniji.

Posle više od jedne decenije on je i dalje vizionar koji stoji iza ovog takmičenja, sada već događaja koji uživo prenosi ESPN, jedna od vodećih sportskih televizijskih mreža.

"Nikada nisam očekivao ovolike razmere događaja", izjavio je Castro. "Samo se prilagođavam trenutku."

Uz 14,000 licenciranih CrossFit box-eva širom sveta kvalifikovanje za "The Games" je postalo veoma zahtevno. CrossFit sportista mora da prođe dve vrste kvalifikacija da bi stigao na veliko takmičenje.

Povodom ovogodišnjeg otvaranja, Dave Castro je najavio uživo emitovanje i na društvenim mrežama, a tokom takmičenja objavljuje live video na svom Instagram nalogu. Njegov post u kome najavljuje prvo ovogodišnje takmičenje do sada ima preko 1,000 komentara.

Kada je CrossFit Games započet, Facebook nije imao opcije za live streaming i samo su ESPN gledaoci mogli da čuju za "Fitnes kao sport". Prošle godine ESPN je emitovao 10 sati prenosa uživo sa ovog takmičenja, a ove godine Facebook je platio CrossFit prava da uživo emituje sva tri vikenda takmičenja.

Publika se uključuje u prenose kao i za bilo koju drugu vrstu velikih takmičenja na stadionima, što je za Castra novi izazov koji će zasigurno uzeti u obzir u budućnosti, a sve u cilju da ovaj sport približi svima koji vole zahtevan fitnes.